Vesti

Veliki skup Koalicije SPS-JS u Beogradskoj areni

11.04.2016. - Izvor/Autor: www.sps.org.rs

Veliki skup Koalicije SPS-JS u Beogradskoj areni

U sklopu predizborne kampanje Koalicija SPS-JS održala je predizborni miting u „Beogradskoj areni“, a lider SPS Ivica Dačić poručio je da su socijalisti jedina levica u Srbiji i da će pobeda na izborima biti na levoj strani.

„Danas je dan kada svima u Srbiji pokazujemo ko smo i kolika nam je snaga. Danas mi dajemo dokaz da levica u Srbiji jesu socijalsti, samo socijalisti, i da nema nikog drugog na toj levoj strani“, istakao je Dačić, koji je na početku obraćanja napravio nekoliko „selfija“ sa, kako je rekao, 25.000 ljudi.

Predsednik SPS je poručio i da je ta stranka ponekad donosila i pogrešne odluke, ali da nikada nije radila ono što je najstrašnije – rasprodavala fabrike, ostavljala radnike na ulici i pljačkala, za razliku od onih koji su došli na vlast posle 5. oktobra.

12998554_516582008525241_1454912501297605468_n

Socijalisti su, naveo je, ponosni na njihovu prošlost, jer je iza Slobodana Milševića ostao Dejtonski sporazum, Republika Srpska, Rezolucija 1244, kojom se Kosovo i danas jedino drži za Srbiju.

„Koalicija SPS-JS će se uvek zalagati za društvo jednakih šansi i socijalne pravde. I danas, kada je u Srbiji teško, kada je ona siromašna, kada ima previše glasnih, naš osnovni posao jeste da se borimo za zemlju u kojoj je pravda moguća. A to može samo bogata i jaka zemlja. Zemlja izgrađena i zaposlena, stabilna i sigurna, jer nema pravde u siromašnim društvima. Nema jednakosti među slabijima. Nema sigurnosti među slabima. Nema sigurnosti među nesigurnima. I zato smo se, poslednje četiri godine, i bavili jačanjem Srbije. I bavili se njenim izvlačenjem iz blata, i postavljanjem na noge“, istakao je predsednik SPS Ivica Dačić u Beogradskoj Areni.

Kaže da je Titovog unuka Jošku Broza stavio na listu ne zbog žala za prošlošću, već zbog tadašnjih ideja, besplatnog školovanja i lečenja, stanova, radnih mesta.

„Socijalisti, mi danas žurimo. Žurimo da 24. aprila pobedimo na levoj strani, i žurimo da, odmah posle toga, gde god budemo bili, preuzmemo odgovornost za tu borbu“, istakao je Ivica Dačić.

Predsednik JS Dragan Marković Palma je istakao da Koalicija SPS-JS ima rezultate iza sebe, navodeći da bi Srbija 2008. godine, da nije bila formirana proevropska vlada zahvaljujući SPS i JS, bila vraćena 10 godina unazad, kao i da ne bi bilo ni fabrika ni stranih investitora u Srbiji, kao što je Fijat.

12987136_516582211858554_1840316407194452759_n

„Pozivam građane Srbije da kupuju srpske proizvode, kako bi izašli iz ekonomske krize i kako bi sačuvali radna mesta i otvorili nova. Da nije bilo koalicije SPS – Jedinstvena Srbija ne bi bilo ni jednog stranog investitora u Srbiji. Naša koalicija ima rezultate iza sebe i da nije 2008. godine bila formirana proevropska vlada, zahvaljujući SPS i Jedinstvenoj Srbiji, zemlja bi bila vraćena 10 godina unazad i ne bi bilo ni fabrika ni stranih investitora u Srbiji, kao što je italijanski FIAT. Dačić i ja hoćemo da svi gradovi u Srbiji budu kao Jagodina, a da bi investitori došli u vaš grad moraju mnogo da vam veruju.Mi smo narodna koalicija “ , poručio je predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma.

“ Lokalne samouprave moraju pomoći svojim poljorpivrednicima na način da im plaćaju kamate za kredite za kupovinu mehanizacije, a takođe i lokalne samouprave moraju obezbediti da svaki građanin ima pravo na zdravstvenu zaštitu bez obzira ima li overenu zdravstvenu knjižicu ili ne „, rekao je Markovć posebno pozdravivši sina Ivice Dačića, Luku, rekavši da će on biti najmlađi član Jedinstvene Srbije.

„Srbija nikada ne sme postati član NATO pakta i treba da ostane neutralna. Idemo u Evropsku uniju, ali treba da poručimo Evropskoj uniji, da je dosta nepravde “ , poručio je Dragan Marković Palma.

12973100_516581155191993_4656192809029220262_o

Zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić uveren je da će ta koalicija pobediti na predstojećim izborima, navodeći da su program te koalicije, njeni lideri i građani koji je podržavaju dobitna kombinacija.

Pored rukovodstava SPS i Jedinstvene Srije, na čelu sa predsednicima, Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem Palmom, konvenciji su prisutvovali koalicioni partneri, predsednik Komunistuičke partije Srbije, Joška Broz i Zelenih Srbije, Ivan Karić, kao i predsednici bratskih partija, Socijalističke partije Republike Srpske, Petar Đokić i Socijalističke narodne partije Crne Gore, Srđan Milić.